Streetwise

IMG_2449 IMG_2454 IMG_2461 IMG_2462 IMG_2467 IMG_2469 IMG_2480 IMG_2491Streetwise

Op vrijdag 11 december werd onze gymnastiekzaal veranderd in een stratenparcours met zebrapaden, verkeerslichten en auto’s. Twee dames van de ANWB vertelden ons alles over veilig oversteken en het goed gebruiken van kinderstoeltjes in auto’s. In de klas hadden we van te voren met behulp van een digibordles al van alles geleerd. Tijdens de leuke les in de gymzaal konden de kinderen alles zelf ervaren. Oversteken tussen auto’s en over een zebrapad ging echt prima! Er was zelfs een echt elektrisch autootje waarin alle kinderen even mochten meerijden. Wat was de remproef spannend. Gelukkig zaten onze kinderen goed vast in de veiligheidsgordel, maar de meerijdende pop die de riem niet om wilde heeft zich flink bezeerd! Na nameten in onze klas bleek dat elk kind uit onze groep nog een stoelverhoger in de auto moet gebruiken. Tijdens de afsluitende les in de week erna bleek dat iedereen goed had opgelet. De kinderen hadden alle vragen goed.  En ….. had u ook alles goed?