Peutercentrum de Regenboog

Aan de linkerkant van de St. Jacobusschool is peutercentrum De Regenboog gehuisvest. Door linksom de school heen te lopen vindt u de locatie.De Regenboog heeft een eigen ingang. Het peutercentrum is vier ochtenden in de week open, nl de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend. Iedere ochtend kunnen er maximaal 16 peuters, in de leeftijd van twee tot vier jaar, spelen. Er zijn steeds twee leidsters aanwezig.
Via de deur komt u in de hal waar de kapstokken zijn. Iedere peuter heeft een eigen sticker op zowel de kapstok, als op het postvak. Zo weet iedere peuter zijn eigen plekje voor jas en tas te vinden. In het postvak gaan de werkjes en informatiebrieven etc.
Het brengen van de peuters kan van kwart over acht tot half negen. Het ophalen is om kwart over twaalf. Om half negen gaat de beginkring van start. Dan wordt er gezongen, geteld en met elkaar gesproken. Daarna mogen de peuters gaan spelen. Tijdens het vrij spelen is het ook mogelijk om wat te knutselen, te kleuren of te verven. Rond half elf wordt er vergaderd en opgeruimd. Daarna gaan de peuters met gewassen handen in de kring om fruit te eten en hun eigen bekers leeg te drinken. Het is fijn als de namen van de peuters op bekers en bakjes staan.
Na de fruitkring gaan de peuters naar buiten, waar er op het eigen plein gespeeld kan worden. Hier staat een schuurtje met oa fietsjes, stepjes, ballen en hoepels. Er is ook een zandbak, die bij mooi weer open gaat. Het zandbakspeelgoed wordt dan uit de schuur gehaald.Soms wordt er binnen nog een activiteit aangeboden.
Voor meer informatie is het peutercentrum bereikbaar op telefoonnummer: 0488-451661.