Op naar de Romeinen

Vrijdagmiddag 27 maart is groep 6 naar het Valkhof museum in Nijmegen geweest. In de lessen hebben de kinderen al veel gelezen en gehoord over de Romeinen, maar het is natuurlijk veel leuker om de Romeinse tijd met levende lijve te ondervinden.

Met behulp van een aantal ouders zijn we met veel enthousiasme naar het Valkhof gereden. En wat hebben ze een hoop indrukken opgedaan uit die tijd! De kinderen hebben veel geleerd over de kleding en wapens van de Romeinen en de Bataven. Ze hebben zelfs ook een echt zwaard mogen vasthouden! Het meest indrukwekkende waren toch wel de overblijfselen van een vrouw uit die tijd. De kinderen waren gedurende de rondleiding zo enthousiast en hadden zoveel vragen dat de tijd voorbij vloog. We hadden eigenlijk nog wel een paar uur kunnen blijven.

Alle ouders die meegeholpen hebben, bedankt voor de begeleiding naar en in het Valkhof museum.