Ons laatste nieuws

In groep 5/7 hebben we, net als in de andere groepen, tot aan de herfstvakantie gewerkt aan verschillende thema’s o.a. Wereldvrededag (waarover Anouk en Cheyenne een stukje in de Dorpskrant hebben geschreven) en de kinderboekenweek. De kinderboekenweek had als thema “Voor altijd jong”.

Aan groep 5 werd veel voorgelezen door de kinderen uit groep 8. Groep 7 mocht prentenboeken voorlezen aan de kleuters. Iedereen heeft, mogen we wel zeggen, genoten. Het voorlezen en voorgelezen worden is voor herhaling vatbaar en niet alleen in de kinderboekenweek. We zijn op bezoek geweest bij Willy Gruijthuijsen en hebben daar kennis kunnen maken met heel veel zaken uit vervlogen tijden. Interessant om te zien.

Het thema van de kinderboekenweek ging heel geleidelijk over in het thema van ons IPC-project ” Uitvindingen en techniek”. Op dit moment zijn we nog met het onderdeel geschiedenis bezig en proberen we te weten te komen wie er bijvoorbeeld een wasknijper, een handboor, de vaste telefoon met draaischijf, een cd, een potlood, gewone harde zeep, het gips om een gebroken pols of been, een fototoestel, de gloeilamp en de bril hebben uitgevonden. Wanneer is dat gebeurd? Kunnen we ook te weten komen waarom het juist toen is uitgevonden?

Natuurlijk gaan we ook steeds een stapje verder met onze “basis kennisvakken”; rekenen, taal en begrijpend lezen. De eerste methode gebonden toetsen zijn alweer gemaakt.

Nu heel langzaamaan op weg naar de decembermaand. Het duurt nog wel heel even maar toch……….

groep-5-7-1 groep-5-7-2 groep-5-7-3