Mieke van Hooft

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERABezoek van schrijfster Mieke van Hooft.

Vandaag kwam schrijfster Mieke van Hooft vertellen over het schrijven van boeken. Vooraf hebben we al vragen bedacht om te stellen. Gelukkig werden bijna alle vragen beantwoord.

Hoe ben je op het idee gekomen om boeken te gaan schrijven? Ik was als klein meisje altijd aan het lezen. Achterop de fiets, in bed en zelfs aan tafel tijdens het eten. Toen ik alle boeken had gelezen, wilde ik zelf verhalen schrijven.

Hoe oud was je toen je je eerste boek schreef? Ik zat in groep vier. Natuurlijk was het geen echt boek maar al wel een eerste verhaal. Toen ik 12 was schreef ik mijn eerste boek. Ik schreef mijn eerste echte boek toen ik 22 was. Als je iets graag wilt moet je veel oefenen.

Hoe lang duurt het schrijven van een boek? Dat ligt aan de grootte van het boek. Soms een maand soms een jaar. De tekening in dit prenten boek duurde een week.

Wat is het leukste boek dat je hebt geschreven? Ik kan niet kiezen omdat ik op alle boeken even trots ben.

Schrijf je alleen voor kinderen of ook voor volwassenen? Ik schrijf vooral voor kinderen maar heb gedichtenbundels geschreven voor volwassenen.

Hoeveel boeken heb je geschreven? Al 60 boeken.

Waar gaan jouw boeken het meest over? Meestal gaat het over gewone dingen die ik op straat of in de trein zie. Bijvoorbeeld een gevallen taartdoos bij de HEMA wat zou een kleuter daar allemaal mee kunnen doen. Het verzinnen van spannende verhalen bij gewone dingen vind ik het leukst.

Bij het nabespreken kwamen er veel leuke reacties van de kinderen op het bezoek van Mieke van Hooft. Vooral de manier waarop de verhalen ontstaan vonden ze erg leuk. Deze ochtend was zeker de moeite waard.