Mieke van Hooft

P2090353Mieke van Hooft

Maandag 9 februari was kinderboekenschrijfster Mieke van Hooft bij ons op bezoek. Op een begrijpelijke manier heeft Mieke (zo mochten we haar noemen) ons uitgelegd hoe een illustrator of illustratrice samenwerkt met de schrijver (auteur met een moeilijk woord). Ze liet bijvoorbeeld ook “afgekeurde” tekeningen zien en liet ons meedenken waarom de tekening niet zo goed of helemaal niet bij het boek paste. We hebben daar eigenlijk nooit echt over nagedacht. Interessant hoor om meer van zo’n schrijfproces te weten te komen! Mieke heeft net zoveel boeken geschreven als zij oud is. Hoeveel waren dat er ook al weer? De kinderen weten het vast nog te vertellen.

De kinderen kregen gelegenheid om vragen te stellen; het waren goede vragen waar ze echt over nagedacht hebben. Leuk om te horen.