Lipdub

Op maandag 22 oktober kwam Eliette in de drie bovenbouwgroepen om te vertellen dat we in 2(!) weken een lipdub zouden instuderen, die bij de opening van BOS zou worden uitgezonden.

We wisten met zijn allen nog niet zo goed wat we ons er allemaal bij voor moesten stellen en zijn samen met de meester en de jufs aan de slag gegaan. Het nummer Wordy Rappinghood (vertelt over Words=woorden en die hebben natuurlijk alles met de BOS te maken) hebben we in de bovenbouwgroepen bijna grijs gedraaid om goed te kunnen horen wanneer welke groep aan de beurt was voor het uitbeelden en playbacken.

Alle kinderen hebben meegedacht over de verschillende genres van boeken, zelf groepjes gevormd, samen over de kleding nagedacht en over de bewegingen die gemaakt konden worden. Er is getekend, geknutseld, er zijn attributen van thuis meegebracht. Natuurlijk hebben de jufs en de meester en een aantal ouders ook meegeholpen.

Op vrijdag 2 november heeft Eliette nog even wat puntjes op de i gezet zodat ’s middags de echte opnames plaats konden vinden, gemaakt door Ferdinand de cameraman (juf Karin en meester Johan hadden al proefopnames gemaakt om een indruk te krijgen).

Wij zijn supertrots dat de hele lipdub, ook al waren we met zijn allen op een andere manier druk, in zo’n gezellige sfeer gemaakt is.

Via de link op deze site hebben jullie ‘m ook al kunnen bekijken; op school hebben we de lipdub na de opening van de BOS bijna non-stop bekeken en iedere keer zagen we weer wat anders. Geweldig!