Hoe gaat het nu in groep 1-2?

Onze klas bestaat op dit moment nog uit 20 kinderen. In de loop van het schooljaar zullen er nog nieuwe kinderen bijkomen. Op dit moment is Fenna al aan het wennen.

Aan het begin van het schooljaar hebben we kennis gemaakt met Pompom, Loeloe, Snoes de poes, Zoem de bij, oma en Tim. Zij horen bij Schatkist.

Pompom wilde ook van alles onderzoeken, waarop we gestart zijn met het thema uitvinders. We werden allemaal onderzoekers. En wat hebben we veel onderzocht! Een voorbeeld hiervoor is dat je voor een zaklamp passende batterijen nodig hebt. . En als die het doen, kun je lezen in het donker, zoeken in het donker, schaduw maken, enz. Maar ook een hut voor poes Snoes bouwen. Gereedschap bekijken, benoemen en mee spelen. En nog veel meer!

Op dit moment hebben we het natuurlijk over Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat hebben Sinterklaas en Zwarte Piet aan en hoe heet dat eigenlijk? In het kantoor van Sinterklaas spelen en natuurlijk pakjes inpakken. Zwarte Piet en Sinterklaas verven, knutselen. Verlanglijstjes knippen en plakken. Maar ook wegen met pepernoten, schuimpjes, kikkers, taaitaai, chocoladeletter. Natuurlijk zingen we elke dag Sinterklaasliedjes tijdens het spelen, maar ook voor het fruit eten i.p.v. een fruitliedje.