Boeken en …

Boeken en … een voorleesfeestje!

Drie weken werkten we rond het thema “boeken”, daarbij was “feest” het thema van de Kinderboekenweek en dat was overal in onze klas te merken. Wat hebben we veel gedaan! Er werd gedanst en er zijn natuurlijk heel veel boeken voorgelezen door de juffen, maar we maakten ook gebruik van het digibord. De kinderen maakten reken- en taalwerkbladen.

Er verschenen taarten op kralenplanken, maar ook in de zandtafel en de klas werd het al snel heel gezellig door de vele knutselwerkjes. Heeft u de kikkers en olifantjes met de roltongen gezien? Zijn ze niet reuze leuk geworden? En die heerlijke taarten? Je zou er honger van krijgen!

De kinderen hebben ook hun lievelingsboek meegenomen om er zelf iets over te vertellen. Groep 2 leerde weer twee letters: de s en de k. Dat gaat dus ook al heel goed. In de derde week was er een voorleesfeestje.

Vijf kinderen uit de bovenbouw kwamen bij ons om voor te lezen. Tussendoor konden de kinderen even genieten van een lekkere traktatie. Dank jullie wel voorlezers! We vonden het allemaal heel leuk!